Social Impact Day Twente

2020

Waarom?

Social Impact Day Twente wordt georganiseerd om ondernemers uit de regio te laten zien hoe zij als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren.

We bieden een afwisselend programma om ondernemers en beleidsmakers te inspireren, te leren en te faciliteren om (nog) meer social impact te realiseren. Met dit evenement zetten we Twente op de kaart als regio waar maatschappelijk rendement gecombineerd wordt met financieel rendement. We laten zien wat de kansen zijn voor ondernemers en bieden concrete handvatten om deze te grijpen. Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?

Ondernemen met maatschappelijke meerwaarde

Ondernemen wordt steeds vaker gezien als oplossing voor veel (sociale en maatschappelijke) problematiek of uitdagingen: verbeter de wereld, begin een bedrijf. Steeds meer ondernemers zien het oplossen van maatschappelijke problemen als het doel van hun bedrijf: ze willen sociaal-maatschappelijke impact creëren. Sociale ondernemingen zijn hiermee een sterk groeiende groep en een trend waar men niet meer omheen kan. Het onderwerp spreekt jonge startende ondernemers aan én mensen die een succesvolle carrière achter de rug hebben. Bovendien is er interesse vanuit bestaande bedrijven die al ‘succesvol’ zijn, die nu iets willen doen voor de maatschappij, of samenwerking willen verkennen met sociaal ondernemers.

Oost-Nederland als hub

Twente is een fantastische regio waar veel gebeurt op het gebied van sociale innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Met dit evenement willen we ons op de kaart zetten als dé regio waar sociaal ondernemerschap "business as usual is". Hoe? Door sociaal ondernemerschap te vieren, stimuleren en faciliteren. Door te zorgen dat de juiste verbindingen ontstaan, zodat alle doelgroepen die zich bezig (willen) houden met sociaal ondernemerschap (starters, bedrijven, instellingen, gemeente, provincie) elkaar vinden. We staan niet voor niets bekend als innovatieve en ondernemende high-tech regio. Dit kunnen we versterken door sociale ondernemingen succesvol te laten doorgroeien en bestaande bedrijven helpen stappen maken in het bereiken van meer social impact. 

Business Diner

Hoe gaan we sociaal ondernemen in de toekomst een plek geven? Deze vraag staat centraal tijdens het Social Impact Diner. Wil jij een plek aan een van de tafels? Word dan partner van Social Impact Day Twente 2019! Wil je een impressie van eerdere editie van het Diner? Bekijk dan hier de foto's.

Voor wie?

Social Impact Day Twente richt zich op ondernemers die meerwaarde willen realiseren. Het programma is opgezet voor startups, midden- en kleinbedrijf, corporates en beleidsmakers.

We bieden ondernemers uit de regio een inspirerend programma om in de praktijk (meer) maatschappelijke meerwaarde te realiseren. Met prikkelende keynotes en themasessies gaan we inspireren, leren én faciliteren. Ondernemers en organisaties kunnen door deze dag de volgende stap gaan zetten richting (meer) maatschappelijke relevantie.

Het evenement vindt plaats tijdens de Global Entrepreneurship Week. Niet voor niets want in deze week wordt in meer dan 160 landen ondernemerschap gevierd. Met de wetenschap dat sociaal en duurzaam ondernemen de toekomstige –licence to operate– is, past Social Impact Day hier helemaal bij.

Waar en wanneer?

Social Impact Day Twente vindt plaats op 19 november 2020. De locatie is nog niet bekend.

Adres:
Nog niet bekend.

Kom je met het openbaar vervoer?
Klik hier om je trein- en/of busreis te plannen.
Kom je met de auto?
Indien je met de auto komt, kun je zowel betaald als gratis in de buurt parkeren. Klik hier voor de kaart van Hengelo en de nabijgelegen parkeerplaatsen.

Organisatie

Het initiatief voor de Social Impact Day Twente is genomen door: Gemeente Hengelo, ROZ groep, Provincie Overijssel en Mindt. Inmiddels organiseren we de derde editie in 2020.

De Social Impact Days worden mogelijk gemaakt door onze partners. Zie voor meer informatie de pagina's met onze partners.

Uitvoering

De uitvoering van de Social Impact Day Twente is in handen van Mindt en Raakkracht. Mindt initieert en bouwt sociale en duurzame initiatieven uit tot bedrijven om (meer) maatschappelijke impact te realiseren. Raakkracht is een bureau voor strategie en communicatie dat (sociale) ondernemingen helpt betekenisvoller te ondernemen en hiermee zichtbaarder te worden.

Mindt
Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede
wearemindt.nl
06 4708 66067 / 06 2353 7616

Raakkracht
Rigtersbleek-Zandvoort 10
7521 BE Enschede

raakkracht.nl
053 203 2492

Meer weten over de organisatie van Social Impact Day Twente? Interesse in deelname, of in een Partnerschap?
Neem contact met ons op!

Partners

Social Impact Day Twente werd in 2019 mede mogelijk gemaakt door deze Partners en Vrienden. Wil je partner worden van de 2020-editie? Neem dan contact met ons op of lees meer (Partnerprogramma SIDT 2020).

Founding partners

Hoofdsponsor

Organiserend partner

Partners

Vrienden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* zijn verplicht
Social Impact Day Twente zal de informatie van dit formulier gebruiken om met jou in contact te blijven en jou te voorzien van updates en marketing. Laat ons weten wat je van ons wilt horen:

Je kunt je op elk moment afmelden voor de nieuwsbrief, er staat in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt een afmeld-link of je kunt je afmelden door contact op te nemen met niels@socialimpactdaytwente.nl. Wij zullen de informatie met respect behandelen.

Bekijk de website voor meer informatie over onze privacyvoorwaarden.

Wij gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de algemene voorwaarden en dat er informatie gedeeld wordt via Mailchimp. Lees hier meer over het privacybeleid van Mailchimp.