Kaj Morel over Social Impact Day Twente

Door Niels Moshagen op October 3, 2018

Kaj Morel over Social Impact Day Twente

Elke organisatie is een maatschappelijke organisatie

 

“Het is heel goed mogelijk om een samenleving te bouwen die gebaseerd is op onderling vertrouwen, gemeenschappelijkheid en gunnen. Een samenleving waarin het hebben van een geweten weer meetelt en niet afgedaan wordt als halfzachte lariekoek voor naïevelingen. Een samenleving waarin mensen het niet in de eerste plaats goed willen hebben voor zichzelf, maar voor de mensen om hen heen. Een samenleving waarin geld belangrijk is maar niet een allesoverheersend doel op zich. En een samenleving, tot slot, waarin organisaties uit overtuiging hun eigen lot verbinden aan het lot van de samenleving waarvan zij deel uitmaken. Elke organisatie is een maatschappelijke organisatie, per definitie. Hoe zou de wereld eruitzien als zij zich zo zouden gedragen?

Bij deze organisaties voelen klanten zich thuis, willen mensen graag werken en wordt de hoogste winst gemaakt, financieel en maatschappelijk.”

Dit zijn de woorden van Kaj Morel, ambassadeur van Social Impact Day Twente en aanjager van de betekeniseconomie. Kaj werkt al ruim 10 jaar met organisaties die hun betekenis willen vergroten en ecologische, sociale en financiële waarde willen creëren. Zo ook met Charles Vinke, algemeen Directeur van Asito.

In dit filmpje ligt Kaj kort toe waarom Charles Vinke een van de sprekers is op Social Impact Day Twente. 

 

Charles Vinke spreekt op 15 november op Social Impact Day Twente.

Zorg dat je erbij bent!

Kun je niet wachten? Lees dan hier alvast het Witboek Inclusief Ondernemen 2.0 – Iedereen doet mee.

Tot 15 november!