Workshop | Scale of Significance/Schaal van Betekenis: Hoogste tijd voor een nieuwe waardering van bedrijven

Door Manifesto

Het is de hoogste tijd voor een nieuwe waardering van bedrijven. Bijna iedereen is het er over eens dat een balans niet meer toereikend is om een bedrijf goed te waarderen. Laat slechts de financiële situatie zien. Intrinsieke waarden ontbreken. Terwijl juist dieper liggende waarden bij steeds meer organisaties het overgrote deel van hun waarde bepalen.

Er is derhalve behoefte aan een nieuwe methode/instrument. Om intrinsieke aspecten concreet te maken en te waarderen. Maar ook om als bedrijf te kunnen sturen. Dat is wat er met de ontwikkeling van de Scale of Significance wordt beoogd. De Scale of Significance wordt in open source ontwikkeld en is daarmee van iedereen. Tegelijk is het belangrijk om tot duidelijke richtlijnen te komen, zodat iedereen deze nieuwe standaard kan omarmen. Deze overal in de wereld wordt geaccepteerd en gebruikt zal worden.

In de workshop wil ik graag met jullie in gesprek gaan, met jullie verhalen en ervaringen uitwisselen over welke waarden of groepen van waarden het belangrijkste zijn bij bedrijven/organisaties. En hoe je deze zichtbaar en meetbaar zou kunnen maken, echter niet in euro’s of getallen maar in diepere waarden. Ik zal ook onze zoektocht benoemen en waar we nu staan met de Scale of Significance. Doe en denk je mee?