Workshop | Medewerkersparticipatie; een duurzaam financieringsmodel

Door Alfa Accountants en Adviseurs

  • 16:10
  • Open Space | Boven
  • Workshop


Alfa Accountants en Adviseurs is van haar medewerkers. Deze unieke structuur geeft een bijzonder dynamiek, met een door deze medewerkers geformuleerde collectieve ambitie. 

Als lid van B-Corp hebben zij als uitgangspunten; de mensen (people), de maatschappij/omgeving (planet) en een duurzaam resultaat (profit).  

Naast de zekerheid dat alles in de toekomst verandert, is het net zo zeker dat duurzaamheid een van de belangrijkste uitdagingen wordt – zo niet al is – in onze samenleving. Vanaf de dag dat Alfa is opgericht, zit duurzaamheid in de genen. Daarmee is het ook een kernwaarde van deze organisatie. Het is een kernwaarde die ze uniek maakt. 

Leer in deze workshop over de fundamentele keuzes die Alfa Accountants en Adviseurs ten aanzien van het organisatiemodel in haar 76-jarig bestaan heeft gemaakt en wat het ze heeft opgeleverd, namelijk een hoge mate van klant- en medewerkers  tevredenheid, aantrekkelijk werkgeverschap, duurzame structuren en financiële stabiliteit. Een bevestiging dat fundamenteel kiezen voor duurzame structuren relevantie oplevert in combinatie met een gezonde financiële onderneming.