Jaap Korteweg

Oprichter en directeur van De Vegetarische Slager

Jaap Korteweg, biologisch akkerbouwer en 9e generatie boer, is oprichter en directeur van De Vegetarische Slager.

Na het volgen van de Middelbare Agrarische School in Goes is Jaap sinds 1980, vanaf zijn achttiende, werkzaam als boer. Jaap gaf verschillende innovaties binnen de biologische landbouw vorm, zoals de robotgestuurde tractor. Ook houdt hij zich bezig met duurzame energie en natuurontwikkeling. Sinds 2007 werkt hij met een enthousiast team aan een Vegetarische Revolutie die de wereldvoedselvoorziening een ander aanzien zal geven. Producten van De Vegetarische Slager zijn ondertussen verkrijgbaar bij ruim 4000 verkooppunten in 15 landen wereldwijd.

Jaap werd twee keer Ondernemer van het Jaar en werd in 2017 nummer twee in de Duurzame 100 van Trouw. “Jaap Korteweg laat zien hoe je duurzaamheid aantrekkelijk maakt voor een grote groep”, oordeelde de jury. Daarnaast werd De Vegetarische Slager uitgeroepen tot Marketing Scale Up Company of the Year en ontving het bedrijf de Agrofoodpluim van de provincie Noord-Brabant.

Het grote ideaal is om met De Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. De grootste slager ter wereld te worden, dat is de ambitie van Jaap en zijn team!